Šokolado fondiu: Kas tai? 3 receptai

Šokolado fondiu 3 receptai

Šokolado fondiu

O, šokoladas! Vieni mėgsta juodą, kiti – pienišką, o tretiems skaniausias yra baltas. Panašiai yra ir su šokolado fondiu. Vieni mėgsta, kad būtų karčiau ir renkasi tamsųjį saldėsio variantą, o kitiems patinka švelnumas burnoje ir negali atsispirti pieniško šokolado fondiu dubenėliui. Ak, ta dieviška akimirka, kai įsmeigiame mėgiamą uogą ar vaisių ir jį kaip tik norime giliai nardiname šokolade. Juk toks skanumynas ne veltui yra vadinamas karališku.

Jei smalsu ir Jums, kuo įpatingas toks saldėsio valgymas, galite sužinoti ne tik perskaitę, bet ir pasigaminę jį namuose. Juk vis daugiau ir daugiau praleidžiame laiko jaukiuose namuose, tad nauja pramoga tikrai pradžiugins ne vieną šeimą. Gera nuotaika bus garantuota. Šokolado fondiu visai šeimai, ar tiesiog dviems – rinkitės tokį skaičių smaližių, kiek tik bus norinčių jį ragauti. Vos tik paragavę greitai įsitikinsite, kad tai yra paprastas, skanus ir kartu neįprastas desertas.

Šokoladas – lyg koks gerasis vaistas ir jo bei geros nuotaikos derinys nėra mitas. Mokslininkai jau seniai įrodė, jog juodasis šokoladas turi įtakos kovojant su stresu ir padeda mums jaustis laimingesniems, labai greitai pakelia ūpą. Tam yra priežasčių. Šio skanumyno valgymas skatina endorfino gamybą, kuris yra vadinamas laimės hormonu. Jeigu pasirinksite valgyti juodo šokolado fondiu – organizmą papildyste serotoninais ir flavonoidais. Jie yra natūralūs antidepresantai, atsakingi už mūsų gerą nuotaiką.

Ar galiu pats pasigaminti šokolado fondiu?

Nieko ilgai nelaukę ir Jus pasilepinkite. Galbūt galite nepatingėti ir pasikviesti draugus ar gimines, o gal net nustebinkite kolegas darbe ir surenkite tikrų tikriausią šokolado šventę! Jūsų pasirinkto skonio šokolado fondiu yra pati tikriausia gurmaniška patirtis, kuria mėgausitės kartu su savo mylimiausiais žmonėmis. Viskas, ko Jums reikės – tai pagrindinio ingrediento - šokolado. Taip pat keletos kitų papildomų maisto produktų. Jais dažniausiai būna grietinėlė, sviestas, pienas. Šokolado fondiu indas – taip pat privalomas. Jis dažniausiai būna pagamintas iš keramikos, kad stipriai neįkaistų. Dar prireiks žvakelės, kuri šildo fondiu indą iš apačios, ir specialių smeigtukų, kitaip vadinamų fondiu šakučių, su kuriomis galėsite smeigti įvairiausias gėrybes, merkiamas į šokoladą. Jomis gali būti: marcipano gabaliukai, zefyrai, riešutai, sūris, džiovinti vaisiai (apelsinas, abrikosas, ananasas, papaja ir kt.), švieži vaisiai (gaivos suteikiantys sultingi vaisiai – obuoliai, kriaušės, dar puikiai dera bananas, kivis ir kt.), taip pat galite išmėginti ir šviežios duonos gabaliukus ar nepaminėtą maisto produktą, surastą virtuvės spintelėje. Rinkitės savo mėgstamiausius produktus. Pasirinkto skonio šokoladas (jis turi būti be jokių priedų), gaminant fondiu, ištirpins tikrai greitai. Galite įsigyti ir specialiai fondiu skirtą šokoladą. Jis būna pagamintas mažais rutuliukais. Jie daug greičiau šildomi tirpsta, nei sulaužyto šokolado gabalai. Net neabejotinai gomurį sužadins patys maloniausi skoniai.

Šokolado fondiu 3 receptai:

Šokolado fondiu receptai

Receptas 1: paprastasis šokolado fondiu

  • 300 g šokolado
  • 125 ml riebios grietinėlės
  • Pagardinimui – šaukštas brendžio arba konjako (jei fondiu nevalgys vaikai).
  • Šokolado mirkimui galite rinktis pačias įvairiausias uogas (vyšnios, šilauogės, braškės...), vaisius (vynuogės, persikai, persimonai, bananai...). Jie gali būti tiek šviezi, tiek ir džiovinti. Taip pat jeigu mėgstate įdomesnius skonius, galite išmėginti ir imbierą, įvairių rūšių sūrį. Priedus susipjaustykite nedideliais, vieno kąsnio dydžio gabaliukais, kad juos būtų patogu įsmeigti su specialia fondiu šakute.

Visų pirma pašildykite, bet tik neužvirinkite, grietinėlę ir sudėkite sulaužytus pieniško šokolado gabalėlius. Viską maišykite, kol šokoladas ištirps. Tada įpilkite šaukštą konjako arba brendžio ir dar kartą išmaišykite. Galiausiai statykite fondiu indą ant žvakutės. Vos kelios minutės ir jau galite skanauti nepakartojamą desertą.

Receptas 2: gurmaniškas pieniško šokolado fondiu

  • du puodeliai susmulkinto pieniško šokolado;
  • trys šaukštai riebios grietinėlės;
  • du šaukštai vyšnių sirupo;
  • žiupsnelis cinamono.

Visus ingredientus sudėkite į fondiu indą ir maišykite ant silpnos ugnies, kol viskas išsilydys ir pasidarys vientisa masė. Smeikite vaisius, uogas ant fondiu šakutės ir merkiame į pasiruoštą šokoladą. Skanaus!

Receptas 3: gurmaniškas juodojo šokolado fondiu

  • 200 g juodojo šokolado
  • 40 g sviesto
  • 140 ml riebios grietinėlės
  • 150 ml pieno
  • Laisvai pasirenkami priedai: įvairūs švieži ir džiovinti vaisiai, uogos, zefyrai. Uogas ir vaisius iš anksto nuplaukite bei supjaustykite gabaliukais. Išdėstykite dubenėliuose.

Paruošti šokolado fondiu truks vos keletą minučių. Visų pirma į puodą suberkite šokoladą, po to sviestą, grietinėlę ir galiausiai - pieną. Viską virkite ant labai silpnos ugnies, kol pamatysite, kad šokoladas pradės tirpti. Nepamirškite nuolat maišyti. Kai pamatysite, kad mišinys bus lygus ir kreminis – šokolado fondiu bus galima patiekti smaližiams. Perkelkite mišinį į specialų šokolado fondiu indą, kurio apačioje uždekite žvakelę. Desertas paruoštas. Belieka smeigti pasiruoštus priedus ir mirkyti į paruoštą juodojo šokolado fondiu masę.

Komentarai

Įrašų nėra

Palikti komentarą